ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ – ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ----- ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (200 ΕΥΡΩ) ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ----- ΆΓΝΩΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Επίδομα παιδιών: Ποιοι θα το λάβουν, πόσο και πότε;

Συνολικά 650.000 γονείς αναμένεται να λάβουν φέτος το επίδομα τέκνων, το οποίο θα δοθεί μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.... 


Το επίδομα τη φετινή χρονιά θα δοθεί από το πρώτο παιδί ενώ επιπλέον ενίσχυση αναμένεται να λάβουν οι γονείς που έχουν από τρία παιδιά και πάνω.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα - Σε ποιο ποσό θα ανέρχεται
- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει ένα παιδί και φορολογητέο εισόδημα έως 9.000 ευρώ θα εισπράττει 40 ευρώ τον μήνα (δηλαδή 480 ευρώ τον χρόνο). Σε περίπτωση που το φορολογητέο εισόδημα είναι από 9.000 έως 18.000 ευρώ θα πάρει 320 ευρώ τον χρόνο. Τέλος, αν το φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται από 18.000 μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούται 160 ευρώ τον χρόνο.

- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει δύο παιδιά και φορολογητέο εισόδημα έως 10.000 ευρώ δικαιούται 960 ευρώ τον χρόνο. Από 10.000 έως 20.000 ευρώ το επίδομα είναι 640 ευρώ τον χρόνο, ενώ για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ καταβάλλονται 320 ευρώ ετησίως

- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει τρία παιδιά και φορολογητέο εισόδημα 11.000 ευρώ παίρνει 1.400 ευρώ τον χρόνο. Από 11.000 έως 20.000 ευρώ του καταβάλλονται 960 ευρώ, ενώ από 22.000 έως 33.000 δίνονται 480 ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατηγορία αυτή προστίθενται 1.500 ευρώ τον χρόνο από το ειδικό επίδομα.

Με βάση την σχετική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην
περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η
ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής.

Με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι, αν οι δικαιούχοι είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...